BioBlitz – 24 ur z reko Muro

Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Maribor in Urad za UNESCO, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO v sodelovanju z Občino Veržej ter več kot 80 strokovnjaki in raziskovalci vabijo na družaben, izobraževalni in doživljajski dogodek, ki bo potekal 12. – 13. junija 2015 v Veržeju.

BIOBLITZ – 24 UR Z REKO MURO je 24 ur raziskovanja biotske pestrosti, narave in kulture ob reki Muri skupaj s številnimi strokovnjaki, ki so pripravili 24 ur eksperimentalnih in ustvarjalnih delavnic, vodenih raziskovalnih sprehodov, terenskih popisov vrst, predavanj, dokumentarnih filmov in razstav v naravi za vse generacije.

pdf Vabilo na dogodek BioBlitz

pdf Program BioBlitz

Namen dogodka je, da skupina znanstvenikov, naravoslovcev in prostovoljcev različnih društev in ustanov skupaj z otroki vrtcev in šol ter domačini 24 ur preživi ob reki Muri. V tem dnevu na terenskem popisu spoznajo biotsko pestrost, posebnosti in lepote reke Mure, izvedene bodo številne tematske ustvarjalne delavnice za mlajše otroke, za bolj vedoželjne pa bodo pripravljena tudi predavanja in eksperimentalne delavnice.

Opis programa:

pdf Delavnice

pdf Vodeni raziskovalni sprehodi

pdf Terenski popisi vrst

pdf Predavanja

pdf Razstave

Skip to content