Fotogalerija

Foto s snemanja oddaje Dobro jutro – Poletno jutro

Šivanje zaščitnih mask v Občini Veržej – april 2020

Pri izdelavi zaščitnih mask je sodelovalo 21 žensk in trije moški. Nekateri sodelujoči se s šivanjem ukvarjajo profesionalno, drugi ljubiteljsko. Vsi so pristopili z željo, da doprinesejo k zdravju naših občanov in so se potrudili po svojih najboljših močeh.

Izdelanih je bilo nekaj čez 1.100 zaščitnih mask. Od naročila do razdelitve je bilo le nekaj dni, zato je  nekaj mask ukrojenih iz materialov, ki so bili na razpolago doma. Ko smo prejeli še donacijo materiala s podjetja Tekstina in iz podjetja PINK, so nastajale zaščitne maske raznih barv in vzorcev. Večinoma smo upoštevali kroj, ki ga je objavil UKC Ljubljana, iz manjših ostankov pa so sešiti modeli s šivom v sredini spredaj. Nekatere maske so izdelane s trakovi, druge z elastiko, ravno tako se posamezne izdelave razlikujejo tudi glede načina šivanja. Prilagodili smo si jih glede na izkušnje in razpoložljivo strojno opremo sodelujočih.

Hvala vsem in vsakomur posebej za voljo in trud!

Posebna hvala organizatorki projekta, gospe Sonji Šterman!

Občina Veržej in Štab CZ Občine Veržej

 28. srečanje krvodajalcev Slovenije – Veržej, 17. 6. 2017

Sprejem župana za najboljše učence Osnovne šole Veržej in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

21.06.2016

Že nekaj let pripravi župan sprejem  za učence Osnovne šole Veržej in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki so se v iztekajočem šolskem letu izkazali s šolskim uspehom v vseh devetih letih šolanja in z izjemnimi dosežki na najrazličnejših področjih. V letošnjem šolskem letu so to bili naslednji učenci Osnovne šole Veržej: Nika Košnik, Katarina Prašiček, Dominika Pušenjak, Niko Osterc, Patrik Sunko, Eva Klement, Sara Škraban, Rene Raj, Lara Svenšek, Živa Grantaša, Tadej Raj, Miha Rudolf, Tiffany Pilhar, Blaž Vidovič, Diana Šterman, Sara Vajs, Maša Maučec, Lea Marinič Teja Kapun, Nina Klement, Bea Potočnik, Danilo Kerec, Aljoša Mlinarič, Lara Rozmarič, Romina Erjavec, Mirjam Ivančič, Timi Movrin, Bine Brunec, Gašper Rudolf, Jure Šterman. Filip Škrget, Žan Lorenčič in Jan Lorenčič. Njihovi mentorji so bili: Klavdija Krajnc, Ksenija Seršen, Damjana Ferenc, Cvetka Ivančič, Jasna Poljanec, Marijan Šadl, Vladimir Bratkovič, Klavdija Petovar, Branka Kapun Pučko, Milena Sabotin, Zalika Horvat in Anton Šterman. Sprejema sta se udeležila tudi ravnatelj Borut Casar in vodja šole Marija Ferenc.

Izjemne rezultate na tekmovanjih je v letošnjem letu z igranjem na diatonično harmoniko dosegel tudi  Ambrož Prašiček iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Tako sta se sprejema, ki ga je župan pripravil za obe šoli hkrati, udeležila tudi njegov učitelj Dejan Raj in ravnatelj Stanislav Lašič.

Župan je vsem učencem čestital za njihove dosežke in jim zaželel lepe in brezskrbne počitnice. Oba ravnatelja, Borut Casar in Stanislav Lašič, sta se županu zahvalila za izkazano pozornost in za odlično sodelovanje obeh izobraževalnih ustanov z Občino Veržej.

Skip to content